Hart voor Heerenveen

Matches - archief

mei 2017: JCI Heerenveen - Hart voor Heerenveen Meet & Match

JCI kiest Hart voor Heerenveen Meet & Match als goed doel 2017

 

 

 

In haar 10-jarig jubileumjaar heeft JCI Heerenveen maar liefst drie goede doelen gekozen om extra te ondersteunen. Naast Steunpunt De Barones en de Speelgoedbank helpt JCI Heerenveen het Hart voor Heerenveen Meet & Match event. Heel 2017 organiseert JCI Heerenveen verschillende activiteiten zoals een JCI Pubquiz om geld in te zamelen voor deze doelen.

 

Hart voor Heerenveen voelt zich zeer trots en vereerd dat JCI Heerenveen haar Meet & Match event als één van de goede doelen van 2017 kiest. Het jaarlijkse Meet & Match event biedt een podium aan lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties om samen te werken met gesloten portemonnee. Organisaties als de Voedselbank, Humanitas, De Skulp-Centrum voor leven met kanker of de MS-Vereniging sluiten hier succesvolle deals om hun organisaties verder te helpen op het gebied van o.a. marketing, administratie, computers of helpende handjes. In 2016 werden er tijdens de Meet & Match 74 matches gesloten met een economische waarde van €68.474,- ! Om dit event überhaupt mogelijk te maken zoekt Hart voor Heerenveen elk jaar sponsoring. Coördinator Renske Osenga is dan ook reuze blij met de steun van JCI Heerenveen. De onlangs georganiseerde JCI Pubquiz was met 27 teams druk bezocht en de opbrengst van deze avond voor de drie goede doelen is €750,-!

 

Wat is JCI?

JCI Heerenveen is een vereniging van jonge actieve mensen tot 40 jaar die wonen of werken in de omgeving van Heerenveen. Momenteel heeft JCI maar liefst 25 enthousiaste leden. Persoonlijke ontwikkeling van haar leden is het voornaamste doel van de vereniging. Met als motto "learning by doing" zetten de leden zich in voor allerlei positieve projecten met een uitgesproken maatschappelijk karakter. JCI Heerenveen is aangesloten bij JCI Nederland en JCI International, één van de grootste internationale netwerken ter wereld. Alleen al in Nederland zijn 100 lokale kamers actief en internationaal is JCI een organisatie met circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen.

Vanzelfsprekend speelt het sociale karakter van de Kamer ook een grote rol, de leden ondernemen gezellig uitjes met elkaar (soms in familieverband) en spreken elkaar maandelijks tijdens de vergadering. De ene maand in een lokaal restaurant, de andere maand tijdens een bedrijfsbezoek bij bedrijven uit de regio Heerenveen.

 

Waarom hebben jullie gekozen voor de Hart voor Heerenveen Meet & Match als goede doel 2017?

Sinds 2 jaar komen wij langs op de Meet & Match die elk jaar wordt georganiseerd. Een prachtige, dynamische middag waarin je ziet dat het wel degelijk mogelijk is om zonder tussenkomst van geld iets voor elkaar te kunnen betekenen. Het is een prachtig initiatief waarin het in de gemeente Heerenveen echt een Gouden plak is om te wonen, te werken en te ondernemen. Veel bedrijven zijn bereid om vaak kleine stichtingen en vrijwilligersorganisaties kosteloos van dienst te zijn. Daar voelen wij ons als JCI Heerenveen bij betrokken. Wij zijn jong en ondernemend en zetten ons ook kosteloos in voor goede doelen. We bedenken acties die geld opleveren voor waar de goede doelen die wij steunen dit nodig hebben. Ook JCI heeft dat ‘Hart voor Heerenveen’ en steunt daarom dit jaar het Hart voor Heerenveen Meet & Match event om deze middag financieel mogelijk te kunnen maken.

 

Wat hopen jullie dit jubileumjaar te bereiken?

Het afgelopen jaar zijn er veel oud-leden vertrokken en zijn er veel nieuwe leden bij gekomen. We hopen dit jaar een goede verbinding met elkaar te maken, elkaar goed te leren kennen en elkaars kwaliteiten die ieder heeft optimaal te benutten. We maken mooie plannen om zowel geld voor onze goede doelen te genereren maar ook acties waar we de handen uit de mouwen gaan steken. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen van ons jaarlijks terugkerend evenement ‘Kinderdag met een Lach’ i.s.m. Ziekenhuis de Tjongerschans. Maar ook zijn we ons eigen feestje volop aan het voorbereiden want een 10-jarig bestaan laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. Ook op deze avond staan de goede doelen die wij dit jaar steunen centraal.  Dan staan er de komende maanden nog een aantal handen uit de mouwen acties op stapel. We verwachten in het najaar wat te kunnen betekenen voor de Speelgoedbank en Steunpunt de Barones. Ook zijn we bezig met het opzetten van “De club van 100”. Een idee om duurzame relaties aan te gaan met ondernemend Heerenveen en particulieren die achter JCI staan en het werk dat wij verrichten. Zij kunnen ons hierbij financieel ondersteunen zodat JCI nog meer en mooiere acties kan bedenken voor goede doelen.

 

Lid worden?

Ben jij tussen de 20-38 jaar oud en wil je meer weten over JCI Heerenveen, dan mag je altijd contact opnemen via de site:  http://www.jkheerenveen.nl/partners/lid-worden.