Hart voor Heerenveen

Matches - archief

dec. 2017: AH Heerenveen - Stg Houvast, Speelgoedbank, Huiskamer

Geslaagde Goedzakactie AH Heerenveen

 

 

Cadeautjes met de feestdagen zijn niet voor iedereen weggelegd. Met de Goedzakactie vroeg Albert Heijn Heerenveen of iedereen in Heerenveen een mooi stuk speelgoed wilde doneren. Het ingeleverde speelgoed is inmiddels verdeeld via o.a. Stichting Houvast, het Huiskamerproject van Caleidoscoop en de Speelgoedbank. Hiernaast doneerde de AH koffie, slagroom en suikerklontjes voor in het kerstpakket van Stichting Houvast i.v.m. hun Kerstverlichtingsactie. Een mooie kerstgedachte!

 

'De kinderen van 4 huiskamerlocaties zijn dankzij de AH allemaal met een kerstcadeautje naar huis gegaan. Een super mooie verrassing!', aldus Anja Koehoorn, coördinator Huiskamerproject. De vrijwilligers hebben alle cadeautjes van te voren gesorteerd op leeftijdsgroepen en dit ingepakt met verschillend pakpapier. Vervolgens hebben alle cadeautjes een strikje gekregen, waarmee aangegeven werd of het een cadeautjes was wat geschikt was voor een jongen/meisje of beide. Dit werd gedaan om het uitdelen per locatie makkelijker te maken. Er zaten veel nieuwe cadeautjes tussen en een aantal gebruikte.

 

Quote van een jongen uit de bovenbouw toen hij zijn dekbedovertrek van Freek Vonk uitpakte: “Wow dit is mooi! Want ik heb helemaal niks op mijn bed.” Dat geeft wel duidelijk weer dat een deel van de kinderen dit echt hard nodig heeft en dat maakt het weggeven extra speciaal en dankbaar.