Hart voor Heerenveen

Matches - archief

mrt. 2018: CLAFIS Ingenieus - Stichting Computercentrum 't Fean

Stichting Computercentrum ’t Fean vindt cursusruimte bij CLAFIS Ingenieus

 

 

‘Stichting Computercentrum ’t Fean is een mooi initiatief, dat moet beloond worden’. Daarom hielp Anita van der Kooij, directiesecretaresse bij CLAFIS Ingenieus, het computercentrum aan tijdelijke lesruimte. Vrijwilligers van de stichting bieden laagdrempelig en betaalbare cursussen voor alle inwoners van Heerenveen. 

 

Naar aanleiding van een oproep via de maatschappelijke marktplaats van Hart voor Heerenveen reageerde CLAFIS Ingenieus direct. Omdat de huidige ruimte in Wijkcentrum De As in Heerenveen te klein werd, zocht de stichting een grotere cursusruimte. Voor 9 lessen, bij voorkeur op maandagmiddag. Anita van der Kooij las de oproep op LinkedIn en dacht: Wij hebben wel plek! ‘Ik lees regelmatig de nieuwsbrief van Hart voor Heerenveen over maatschappelijk ondernemen. Het is leuk om te lezen wat er zoal wordt aangeboden en om te kijken of we een maatschappelijke organisatie ergens bij kunnen helpen. Omdat de lesruimte maar voor een korte periode nodig was, kon CLAFIS dit inplannen. Mooi dat wij op deze manier maatschappelijk kunnen ondernemen!’.

 

Reinder Thiescheffer, voorzitter van de stichting, is erg blij met de geboden hulp. ‘Ik had een goed gesprek en de ruimte en locatie zijn perfect’. Deze week is de 1e cursus al begonnen. De vrijwilligers helpen iedereen die meer wil weten over e-mailen, belastingaangiftes invullen, aanvragen voor uitkeringen indienen en bankzaken regelen. Tegenwoordig wordt er van je verwacht dat je al deze zaken regelt met je eigen computer. Maar dat lukt niet iedereen. De cursus is laagdrempelig en betaalbaar voor alle inwoners van Heerenveen. Computercentrum 't Fean bood als tegenprestatie een kleine vergoeding of een opfriscursus Windows, tekstverwerking of bv uitleg over social media. Maar dat hoeft voor Anita van der Kooij helemaal niet. ‘Nee joh, dat doen we gratis. Dat is toch leuk om te doen!’. 

 

Betrokken, deskundig en gedreven: dat is CLAFIS Ingenieus. Een landelijk opererend ingenieursbureau met een sterk regionaal netwerk. Haar advies- en ingenieursdiensten zetten zij in binnen de sectoren Chemie, Energie & Transport, Foodsector, Gebouwen, Geodesie, Infrastructuur, Maritiem, Oil & Gas, Omgeving en Technology. Sinds de oprichting dertien jaar geleden is CLAFIS gegroeid naar een organisatie van ruim 450 medewerkers en mag zij zich tot de Top 20 van Nederlandse ingenieursbureaus rekenen. CLAFIS is gevestigd in het monumentale pand van de vroegere Technische School, welke tegenwoordig dienst doet als verzamelpand voor onder andere een Italiaanse Osteria, 18 ondernemers en een vijftal appartementen.

 

foto: 1e computerles bij CLAFIS