Hart voor Heerenveen

Matches - archief

mrt. 2018: Thuiskapster Mieneke - Ronald McDonald Hoeve

Thuiskapster Mieneke komt naar Ronald McDonald Hoeve

 

 

Thuiskapster Mieneke de Wit komt in de meivakantie naar de Ronald McDonald Hoeve om de logeetjes hier even lekker te verwennen. Haren kappen, gel erin, vlechten erin, föhnen. ‘Een ontzettend leuke en enthousiaste vrouw en ook erg geschikt voor onze doelgroep’, aldus Nelly Brouwer van de Hoeve.

 

Thuiskapster Mieneke heeft veel werkervaring opgedaan in verschillende dames- en herensalons. Tegenwoordig bezoekt ze haar knipklanten thuis. Handig! Maar Mieneke heeft nog een talent, zij is zorgkapster. ‘Ik weet uit ervaring dat vriendelijkheid, aandacht en geduld zeer op prijs wordt gesteld’, vertelt Mieneke. ‘Ik heb dan ook veel ervaring in het knippen van ouderen, mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking en ook terminale zorgpatiënten. Ik vind dit dankbaar werk en neem daar de tijd voor die nodig is. Bij klanten met bijvoorbeeld Alzheimer maak ik vaak gebruik van oude attributen zoals spiegel, föhn en scheerkwasten. Door herkenning spreekt dit mijn klanten erg aan en krijgen we de mooiste gesprekken en daarbij ook nog een perfect kapsel’.

 

Dankzij de Ronald McDonald Hoeve kunnen gezinnen met kind met beperking 'onbeperkt' vakantie vieren. Voor gezinnen met een gehandicapt kind is het vaak ingewikkeld om een vakantie te organiseren. Het kind kan niet overal zelfstandig komen en heeft bij sommige activiteiten hulp nodig. Meedoen met andere kinderen is niet altijd vanzelfsprekend. In de Ronald McDonald Hoeve is een onbezorgde vakantie wel mogelijk. De Hoeve is altijd op zoek naar mensen of bedrijven die een Twinkelactiviteit willen organiseren voor haar logeetjes.