Hart voor Heerenveen

Matches - archief

april 2018: Inaday-Merken & Patenten, gemeente Heerenveen, Heerenveen Helpt, het VSP en Caleidoscoop Welzijnswerk

VSP-auto rijdt jubileumjaar in

Auto vijf jaar op rij beschikbaar voor hulpvragende inwoners

 

 

 

HEERENVEEN - De VSP-auto blijft gegarandeerd weer een jaar beschikbaar voor hulpvragende inwoners uit de gemeente Heerenveen. Inaday-Merken & Patenten, de gemeente, Heerenveen Helpt, het VSP en Caleidoscoop Welzijnswerk nemen gezamenlijk de leasekosten op zich. “Met de VSP-auto kunnen wij veel mensen vooruit helpen”, aldus een blije coördinator Linda van de Poll.

  

Per 1 juni a.s. loopt het leasecontract van de auto af. Gelukkig kan dit sympathieke project via Hart voor Heerenveen rekenen op steun uit verschillende hoeken. Inaday-Merken & Patenten, gemeente Heerenveen, Heerenveen Helpt, het Vrijwilligers Servicepunt (VSP) en Caleidoscoop onderstrepen het belang van betaalbaar vervoer voor mensen zonder netwerk, door vrijwilligers. “Wij vinden dat wij ons steentje moeten bijdragen aan duurzaamheid en leefbaarheid. De VSP-auto is daar een heel mooi voorbeeld van, en omdat wij een vestiging in Heerenveen hebben sponsoren wij dat graag”, aldus Jetske Zandberg van Inaday-Merken & Patenten.


Het VSP zet sinds augustus 2014 succesvol een auto in voor hulpbehoevende inwoners uit de gemeente Heerenveen. Een club enthousiaste vrijwilligers rijdt deze mensen naar hun bestemming. Bij het VSP komt een groeiend aantal hulpvragen binnen over vervoersklussen. Hulp bij een boodschapje doen, eenzame mensen zoeken een maatje om mee naar het bos te gaan, of mensen moeten naar het ziekenhuis voor een behandeling. Deze hulpvragen komen van ouderen, mensen met een beperking of minima. Zij krijgen niet makkelijk hulp vanuit hun eigen netwerk of staan aan de zijlijn doordat ze tijdelijk ziek zijn. Inwoners maken dankbaar gebruik van de auto, vrijwillige chauffeurs zijn blij iets voor een ander te kunnen betekenen.

 

Vervoer nodig?

Woont u in de gemeente Heerenveen en moet u naar het ziekenhuis, dokter of tandarts? Of wilt u graag een activiteit bezoeken? Heeft u zelf geen auto of mogelijkheid om hier te komen, neem dan contact op met het VSP. Zij bekijkt of het verzoek past en neemt contact met u op. Of doet u graag iets voor een ander en bent u in het bezit van een geldig rijbewijs? Meldt u dan aan bij als vervoersvrijwilliger.

Tel: 0513-645881 / servicepunt@caleidoscoopheerenveen.nl.

 

Op de foto v.l.n.r: Jetske Zandberg van Inaday-Merken & Patenten en vrijwillig chauffeur Aly Venema